Truineer Nieuws melden?

CEO Takayuki Tateishi (STVV) gaat cruciale vragen niet uit de weg

Het is nog vroeg, maar het gaat STVV niet zoals verhoopt. Vandaar dat we in gesprek gingen met CEO Tateishi. Hij was meteen bereid om, exclusief voor ons, onze vragen te beantwoorden. Het spelpeil, het ontbreken van lokale spelers, het afhaken van supporters en de geruchten. Alles kwam aan bod.

© STVV-Patrick Smets

Opvallend: ondanks de negatieve resultaten blijft het vertrouwen in staf en spelers onaangetast. En via meer lokale spelers, een versterking van het team, een goede spelatmosfeer en evenementen willen Tateishi en DMM stappen zetten. Maar eerst wacht nog een andere uitdaging: het overwinnen van de COVID-periode.

De resultaten vallen tegen. Er doen geruchten de ronde over jullie impact op de trainer, speculaties omtrent discipline en kliekvorming?

Dat u dit zegt, verrast ons. Het zijn volgens ons dubieuze geruchten met maar één bedoeling. En dat is de omgeving te vestoren. Ik kan u verzekeren dat alle spelers zeer professioneel bezig zijn. De technische staf waakt daarover. We hebben tot op dit moment trouwens met geen enkele speler grote disciplineproblemen gehad. We begrijpen dat de resultaten op dit moment niet zijn waar we op hoopten, maar het is belangrijk dat we kalm blijven en anderen niet toestaan ​​problemen te creëren die niet bestaan. In dit geval is het bijvoorbeeld normaal dat spelers met vergelijkbare culturen of talen dicht bij elkaar komen te staan, het is een manier om zich ‘dichter’ bij hun thuisland te voelen, wat normaal is in elke zakelijke omgeving, ongeacht het land. Iedereen kan echter vaststellen dat de teamsfeer tijdens de training en tijdens de wedstrijden altijd goed is en dat we het geluk hebben een goede groep spelers te hebben die het goed met elkaar kunnen vinden.

Uitslagen vallen niet mee. Dat kan gebeuren. Maar nu zaterdag op Mechelen verliezen zou betekenen dat STVV 5 op 21 oogst. Daarmee zet je de toon van een degradatiekandidaat. Komt Muscat dan onder druk te staan?

Als club begrijpen we dat we een heel jong team hebben met spelers van over de hele wereld en daarom is het normaal dat ze wat tijd nodig hebben om zich aan te passen. Om die reden hebben ze de neiging om te schommelen tussen goede en slechte prestaties, maar het bestuur begrijpt dit en heeft het volste vertrouwen in onze technische staf en spelers. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de competitie net begint en dat zopas nog twee nieuwe spelers hebben getekend die nog niet hebben gespeeld, maar die zeker een meerwaarde zullen betekenen en die ons als team zeker sterker zullen maken. Wij behouden alle vertrouwen in staf en spelers, moest u daaraan nog twijfelen.

De houding van de supporters is negatief, al van voor het seizoen, en het negativisme neemt nog toe. STVV is de sterkst dalende ploeg inzake abonnementen. Corona verklaart dit zeker niet helemaal, als je de vergelijking maakt. Hoe denkt het bestuur het tij te kunnen keren? Want hoe dan ook, een ploeg zonder lokale draagkracht heeft niet eens een reden van bestaan.

Onze supporters zijn erg belangrijk voor ons en het is normaal dat ze van streek zijn als we niet de verwachte resultaten behalen. Het feit dat we onze 12e speler niet altijd bij ons (kunnen) hebben, doet ons sportief en financieel pijn. Maar voor ons is de veiligheid verzekeren tijdens de COVID-crisis zoveel belangrijker dan een vol stadion. Het is geen gemakkelijke taak. Maar we hopen deze crisis te overleven. En daarna gaan we verder aan de supportersaantallen werken. Hoe? Door nog meer in te zetten op onze jeugd om meer lokale spelers te ontwikkelen, door het versterken van het eerste team, door het creëren van een  goede spelatmosfeer en, last but not least, door het uit de grond stampen van lokale evenementen. Hopelijk kunnen we daarmee de band tussen ons en de supporters versterken. We gaan er alleszins vol tegenaan.