Truineer Nieuws melden?

Animal Rescue Service na één jaar niet meer weg te denken

De tijd vliegt snel. Anima Rescue Service heeft intussen zijn eerste verjaardag mogen vieren. Meteen een druk jaar met 1671 interventies. Na een contract met de gemeenten Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken werd het actieterrein alleen maar ruimer. Een overzicht.

© archief ARS
We citeren de organisatie
Een jaar met ups en downs.. Bloed zweet en tranen.. Hier en daar wat gekneusde ledematen en gewrichten.. Maar dat is het allemaal waard om te zien wat we op 365 dagen bereikt hebben! We hadden voor en tegenstanders van onze vereniging. Voor velen was het een absolute must! Voor anderen een overbodig iets.. Een gebied van een straal van 20km rond St-Truiden werd snel veel groter.. Zo zitten we momenteel van Riemst en Tongeren tot Brussel en Tremelo…
We hebben op een jaar tijd maar liefst 1671 effectieve interventies gereden! Dit zijn de keren dat we werkelijk uitgereden zijn om een actie te ondernemen. Gaande van het ophalen van een egel tot het vangen van een ree of een inbeslagname met de politie.. We haalden in dat jaar 152 verschillende diersoorten op. De meest opgehaalde soorten zijn egels, bosduiven en wilde eenden. Op kop staan de egels met maar liefst 229 exemplaren! ok zijn er een paar minder voorkomende soorten opgehaald zoals een geoorde fuut, eikelmuis, smelleken,.. De stadSint-Truiden.
Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zagen wel degelijk een meerwaarde in onze werking en sloten een contract met ons af voor onder andere het ophalen van dode dieren langs de weg. Een minder leuk werk, maar wel essentieel om de straten proper te houden voor de inwoners! Met deze contracten is er dus een optimale werking voorzien in de volledige zone van de

Lokale Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. Nogmaals een dank jullie wel voor het vertrouwen in onze vzw!
Belangrijke spelers voor onze werking zijn natuurlijk onze vrijwilligers! Ook hen willen we hier even uitdrukkelijk bedanken voor hun inzet dit eerste jaar en we hopen op nog vele mooie jaren een goede samenwerking te hebben! En natuurlijk willen we ook JULLIE bedanken! Op 1 jaar tijd hebben we meer dan 5000 volgers.. Dit hadden we nooit durven denken, laat staan dromen! Dankzij jullie massale steun hebben we dit alles al kunnen bereiken. Dank je wel aan alle dierenvrienden die ons hier volgen voor jullie steun!
Hopelijk kunnen we nog vele jaren verder doen met wat we doen om zoveel mogelijk dieren in nood te kunnen helpen