Truineer Nieuws melden?

Afritten en opritten N3…. maandag verhuist werf naar kant Bevingen

De noordkant van het af- en oprittencomplex van de N80 richting N3 krijgt vorm en is zo goed als klaar. Vanaf maandag verhuist de werf naar de zuidkant, kant Bevingen.

Begin augustus startte AWV met de vernieuwing van de noordkant van het afrittencomplex aan kruispunt van de N80 met de N3 (zijde centrum). Nu bijna een maand later mag het resultaat er tot dusver zijn.
πŸ‘‰Langs de N3, aan de kant van de veiling, ligt een mooi dubbelrichtingsfietspad in asfalt. Met dat fietspad werden de eerste stappen gezet naar betere en veilige fietsverbindingen in Sint-Truiden.
πŸ‘‰Tussen rijweg en fietspad komt er nog een haag zodat fietsers volledig afgescheiden zijn van het verkeer.

πŸ‘‰De noordelijke op- en afritten zijn ook volledig vernieuwd. De afslag richting Tienen kreeg een nieuwe toplaag.
πŸ‘‰Aan de overkant, vanaf de N3 komende van Brustem, zijn er voortaan twee aparte afslagstroken voor verkeer naar Gingelom en Namen enerzijds, en naar Hasselt anderzijds.
πŸ‘‰En ook de N80 zelf zit al deels in het nieuw. Vanaf de brug tot aan de schoenenwinkel is het wegdek opnieuw geasfalteerd.

Op maandag 7 september verhuist de werfzone naar de zuidkant van het knooppunt, aan de kant van Bevingen (fase 2). Meer info over deze nieuwe fase en de verkeerssituatie vind je hier:Β πŸ‘‡