Truineer Nieuws melden?

Aalst na gouden wissel van 2-0 naar 2-3

Sporting Aalst, de ploeg van voorzitster Vera America (won) pakte ook zijn eerste driepunter van het seizoen door te winnen van SK Meldert. 2-3 werd het daar in het Lummense, na een onwaarschijnlijke remonte van de bezoekers.

Van 2-0 naar 2-3…. dankzij het opportunisme van Cedric Daenen, die een kwartier voor tijd mocht invallen. Dat is de match van SK Meldert-Sporting Aalst samengevat in een notendop. De eerste helft had niet veel om hetr lijf. Beide ploegen maakten er één grote studieronde van, zonder dat één van beiden kansen bij elkaar voetbalde. 0-0 bij de koffie.

Na rusten sloegen de thuisploeg toe. De ploegen stonden nog geen vijf minuten op het veld en er stond al een 2-0 op het bord omdat onze Aalstenaren zich toch wel iets te makkelijk in de luren lieten leggen. Afwerkers van dienst waren Ooms en Mathijs. Lange tijd leek Meldert gewonnen spel te hebben. Lieten die mannen zich daardoor in slaap wiegen… Het moet zijn. Want in de slotminuten keerde de match helemaal. Eerst sloeg invaller Cedric Daenen  toe, daarna Yannick Lowies. 2-2 na de reguliere speeltijd. Maar nog was Aalst niet tevreden. In blessuretijd sloeg Daenen nog ’s toe. 2-3. Van een ommekeer gesproken, en dat voor een groot stuk dankzij een gouden wissel.

Verslag Filip Kevers