Truineer Nieuws melden?

Hou serieus rekening met zware hinder en vertragingen op N80 in Walshoutem

Voor wie naar Hannuit rijdt en/of de E40 via Landen. Tot en met 18.09.2020 mag je je daar wegens wegenwerken aan serieuze verkeershinder verwachten. Omleidingen zijn voorzien, maar die leiden tot serieuze vertragingen.

De Steenweg op Sint-Truiden (N80) zal tijdens de volledige duur van de werken afgesloten blijven voor het doorgaande verkeer.

De fietsers en de automobilisten zullen al die tijd een omleiding moeten volgen via de Hannuitsesteenweg (N283) en de Fabriekstraat / Gingelomstraat in Landen, om weer aan te sluiten op de Steenweg op Sint-Truiden in Gingelom. In de omgekeerde rijrichting (van Gingelom naar Walshoutem) zullen fietsers en automobilisten dezelfde omleiding moeten volgen.

Wegen en Verkeer en de aannemer doen er alles aan om de woningen langs de  steenweg tijdens de werken (ook met de wagen) bereikbaar te houden voor de bewoners, maar op bepaalde dagen zullen de omwonenden hun perceel niet met de wagen kunnen op- en afrijden.

Volgens de huidige planning zullen de percelen tussen het kruispunt van de Hannuitsesteenweg en dat van de Wezerenstraat / Montenakenstraat (“fase 1” van de werken) niet bereikbaar met de wagen zijn op 7 en 8 september. De percelen tussen het kruispunt van de Wezerenstraat / Montenakenstraat en dat van de Steenweg (“fase 2” van de werken) zullen volgens de huidige planning niet bereikbaar zijn met de wagen op 14 en 15 september.

Er zullen tijdens de werken ook verschillende kruispunten afgesloten worden. Daar zal je de steenweg tijdelijk niet kunnen oversteken. De planning kan nog veranderen. Belangrijke verschuivingen in de planning worden gemeld op deze webpagina: www.wegenenverkeer.be.