Zwak STVV geen partij voor allerminst imposant Anderlecht

STVV was in het Lottopark zelfs geen schim van de ploeg die een week eerder AA Gent met de keel had gegrepen. Tot overmaat van ramp gaf STVV op slag van rust al heel makkelijk een doelpunt weg tegen een tot dan toe onmondige thuisploeg. En toen Sankhon in de tweede helft oerdom rood pakte en daarmee meteen het tweede doelpunt van RSCA inleidde, was de match gespeeld. De aansluitingstreffer van Balongo in het slot veranderde daar niks meer aan. Het werd trouwens nog 3-1 via Tau.

© Filip Kevers

De eerste helft hielden beide ploegen elkaar in bedwang en had je nooit het gevoel dat er een doelpunt zou vallen. Tot Mykkhalinchenko tot zijn eigen verbazing ongehinderd over de as van het veld vier kanaries mocht passeren en ook nog es ruim de tijd kreeg om Steppe in de verste hoek te grazen te nemen. In de tweede helft kwam Anderlecht nadrukkelijker opzetten. Maar alsof  hij de thuisploeg wat wou helpen, achtte Sankhon de tijd gekomen om Doku langs achter dom aan te trappen. Ref Visser gaf hem eerst nog geel. Maar na tussenkomst van de VAR werd die gele kaart ingeruild voor een rode. Terecht. STVV met tien. Maar wat nog erger is. Uit de vrijschop die daaruit volgde kon Dimata ongehinderd het leer in doel knikken. 2-0 dus, en match gespeeld. Met nog een kwartier te spelen kregen we overigens de eerste keer de statistiek van de match in het oog. STVV was er tot dan toe niet één keer in geslaagd het leer tussen de doelpalen te mikken. Vandaar dat wij het een schrijnend vertoon durven noemen. Illustratief: coach Muscat had zich intussen al een tijd op zijn zitje neergeplant. De kanaries snakten naar het einde van hun lijdensweg in een match die het laatste half uur geen match meer was. Alhoewel… De 2-1 van Balongo in het slot was een mooie maar kwam te laat. Nu gingen de Kanaries wel nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Maar Tau ontnam hen in blessuretijd allle hoop. 3-1.Terechte overwinning dus voor Anderlecht. Tegen Oostende, maandag over acht dagen, zullen de kanaries een stuk beter voor de dag moeten komen.