Truineer Nieuws melden?

Zoer gin: Smoelentrekkergin tvv van de smoelentrekkers van de zorg

Onze ondernemende gemeente is een ambachtelijke gin rijker. Carl Nijssens en Edu Vangrootloon, van ZOZ reclamebureau ontwikkelden samen Zoer gin.

Zoer is een uniek concept van twee vrienden en collega’s die tijdens de ‘zure’ periode van lockdown een lichtpuntje wilden brouwen ten voordele van de zorg. In samenwerking met Co&Co distillery (bekend van os Blosm) gingen ze aan de slag.

Lockdown bracht inspiratie

De lockdown was voor vele mensen een periode van technische werkloosheid, zo ook voor het reclamebureau waar Edu en Carl actief zijn. Maar voor creatieve geesten als Edu blijven zulke periodes nooit ongebruikt.

“Op een dag stond er plots een roze proeffles op mijn bureau. Een post-it erbij met de boodschap: herinner je je cadeau nog van 3 jaar geleden. Wat aarzelend rook ik, bestudeerde ik het brouwsel en proefde. Wat een smaakbeleving! Een herkenbare smaak en geur vanuit mijn jeugd, lekker! Wat is dit vroeg ik? Dat is smoelentrekkergin lachte Edu. Vanaf dat ogenblik wisten we beiden dat er meer mee gedaan moest worden dan alleen die ene fles samen uitdrinken,” vertelt Carl fier.

“Ik ben opgegroeid in een lokaal bekende snoepwinkel: De Rode Engel.” verduidelijkt Edu zijn keuze voor een smoelentrekkergin. “De combinatie van gin en een iconisch snoepje lagen voor mij dan ook voor de hand. Maar ik moet ook toegeven dat ik wat heb moeten experimenteren om tot de juiste smaaksensatie te komen,” verduidelijkt Edu.

Voor de smoelentrekkers van de zorg

Een deel van de opbrengst van Zoer gaat naar de Mediclowns, de ‘smoelentrekkers’ van de zorg.

”We wouden tijdens deze zure coronaperiode ons steentje bijdragen en de zorgsector steunen. De Mediclowns was voor ons het ideale positieve project,” zeggen Edu en Carl.

Wat en waar

De eerste flessen Zoer gin zullen te koop zijn via de online webshop www.zoergin.be aan een verkoopprijs van 43,50 euro incl. btw.
Verdere verkooppunten zullen in de loop van de komende weken zeker worden meegedeeld op de website.

De 4 eerste horeca-ambassadeurs van Zoer zijn Chicaz en het binnenkort openende HOF’lyk. Ook de horecazaken Verdi en het gloednieuwe concept naast de Pacific (oud pand Century) dat binnenkort de deuren opent hebben Zoer omarmd in hun gamma.

Meer info
www.zoergin.be info@zoergin.be
Carl Nijssens: 0475/285160
Edu Vangrootloon: 0497/158102
OFFICIEEL FOTOMOMENT!
Zaterdag 29/08/2020 om 15 uur wordt op de pas geopende Groenmarkt in Sint-Truide