Truineer Nieuws melden?

Wim Vanmarsenille: derde doelman en eerste profcontract

We meldden reeds dat de 18-jarige doelman Wim Vanmarsenille furore maakte tijdens de voorbereiding. Die uitmuntende prestaties zijn vandaag bezegeld met een eerste profcontract. Proficiat Wim, en veel succes.

© Patrick Smets

De 18-jarige doelman, Wim Vanmarsenille, tekende vandaag zijn eerste profcontract bij de Kanaries. Vanmarsenille is een jeugdproduct van STVV Youth en zette tijdens de voorbereiding enorme stappen. Hij komt rechtstreeks over van de U18, al speelde hij vorig seizoen ook al enkele matchen bij de beloften.

Vanmarsenille begon zijn voetbalcarrière bij de jeugd van FC Landen. Daar speelde hij tot zijn 14 jaar waarna hij een overstap maakte naar Oud-Heverlee Leuven. Op zijn 15de koos de jonge keeper voor het pad van de Kanarie!