Truineer Nieuws melden?

Werken aan Diestersteenweg een versnelling hoger

De werken aan de Diestersteenweg gaan verder, maar in een hogere versnelling. Burgemeester Veerle Heeren wijst op de noodzaak van de werken. Er wordt een omleiding via Melveren en Schurhoven voorzien. De noodzakelijke diensten blijven bereikbaar.

“Ik weet het, het is niet aangenaam maar de werken aan ons rioleringsstelsel gaan verder omdat we overtuigd zijn dat het super belangrijk is dat je met je afvalwater weggeraakt”, zegt Veerle Heeren.  “Ons rioleringsstelsel is totaal verouderd. Als alles af is, zullen we een nieuwe ondergrond en een nieuwe veiligere steenweg hebben met een fatsoenlijk voetpad en fietspad. en bovenal zijn we de volgende 50 jaar gespaard van alle miserie. Het is niet populair als beleidsmaker, dat besef ik maar al te goed! Maar we nemen wel onze verantwoordelijkheid.”

Vanaf volgende week schakelt de heraanleg van de Diestersteenweg N716 een versnelling hoger.
👉Rioolbeheerder Aquafin start dan met de rioleringswerken.
👉De rijweg tussen de Speelhoflaan en de Guvelingenlaan wordt daarbij volledig afgesloten.
👉Verkeer volgt een omleiding via Melveren en Schurhoven.
👉Voor fietsers is er een veilige verbindingen tussen Nieuw-Sint-Truiden/Guvelingen en het Speelhof, via Villa Rosa en het fietsroutenetwerk langs de spoorweg.
👉Het Sint-Trudo Ziekenhuis, Wiric en Woonzorgcentrum Villa Rosa blijven bereikbaar vanuit de richting van het stadscentrum en ’t Speelhof. Raadpleeg hun websites voor alternatieve toegang tijdens de werkzaamheden!