Velm VV: “linkerkolom geen must, maar het zou wel mooi zijn”

Velm VV mag na de promotie van vorig jaar debuteren in derde provinciale. We spraken met secretaris Luc Vissers en bestuurslid Nils Lismont over de sterkte van de ploeg, de doelstellingen op korte termijn en de ambitie op lange termijn. “We streven in de eerste plaats naar een rustig seizoen”, zeggen ze. “Maar de linkerkolom zou mooi zijn.”

© F.Kevers

Over de huidige kern

We hebben ons na de promotie degelijk versterkt: jonge spelers met talent en spelers als Tuur Houben (OH Leuven, MVV, Bocholt, ) en Joost Bronckaerts (Torpedo Hasselt, KVK Wellen) die ervaring opdeden bij hoger gequoteerde ploegen. Daarnaast hebben we haast de volledige kern van vorig seizoen kunnen behouden. Dat maakt dat we momenteel een zeer grote groep hebben. Voordeel daarvan is dat de concurrentie wordt aangescherpt. Nadeel dan weer is dat een aantal jongens ontgoocheld zullen geraken. Maar de conclusie is toch dat dit Velm zowel kwalitatief als kwantitatief voldoende moet gewapend zijn om vlotjes mee te draaien in derde provinciale. Niet vergeten dat we met Philippe Heusdens en Pieter Casters ook een volledig nieuwe staf hebben, een bijzonder ambitieuze staf ook. Philip, die zich tot nog toe vooral bewees bij de jeugd van Zepperen-Brustem, krijgt voor de eerste keer een groep senioren ter beschikking. Die man is uiterst gemotiveerd en wil absoluut zijn visitekaartje afgeven. Velm kan daar alleen maar wel bij varen, denken we, hopen we.

Over de doelstellingen op korte termijn

Onze coach legt de lat hoog en wil absoluut die linkerkolom. Natuurlijk horen we dat graag, maar wel willen niemand met druk opzadelen. Voor ons hoeft dat niet zo direct. Een rustig seizoen draaien zonder degradatiestress en -zorgen zou al mooi zijn. Maar natuurlijk zeggen we niet neen tegen de linkerkolom. Alle extraatjes zijn natuurlijk welkom. De eindronde? Wat hoog gegrepen. Maar het zou natuurlijk wel fantastisch zijn.

Over de ambitie op lange termijn

We willen sowieso een stabiele derde provincialer worden. Maar we steken niet onder stoelen of banken dat we met deze accommodatie op langere termijn lonken naar tweede provinciale. Een deelgemeente als Velm verdient dat ook. Het verenigingsleven is hier sterk, en de mensen hangen nog fel aan elkaar. Maar laat ons niet te hard van stapel lopen. We willen het stap voor stap doen. Voetjes op de grond dus.