Truineer Nieuws melden?

Under The Stars: charmant dineren onder de sterren komt naar Duras

Het culinaire pop-up concept Under The Stars, eerder door  het  evenementenbureau Rawberry Group gelanceerd in Mechelen, komt naar onze stad. Van 4 tot 20 september herrijzen de prachtige domes in het Kasteel van Duras. “Na 5 zéér succesvolle weekends in Mechelen, kijken we er naar uit om ook in Limburg harten te veroveren”, zo luidt het.

© Under The Stars

Het is met veel trots dat het Mechelse evenementenbureau Rawberry Group hun nieuwste concept kan bekendmaken in Sint-Truiden. Under The Stars is gelanceerd in juni en zette daarmee een nieuwe belevenis in de markt, gericht op de culinaire bon-vivants die open staan voor nieuwe ontdekkingen. Van 4 tot 20 september herrijzen de prachtige domes in het Kasteel van Duras. Het is de eerste halte na de lancering in hun thuisstad Mechelen. “Na 5 zéér succesvolle weekends kijken we er naar uit om ook in Limburg harten te veroveren.”

Under The Stars is een unieke culinaire pop-up belevenis in de openlucht. Hier kun je op intieme wijze genieten van outdoor cooking op verschillende locaties door heel België. De sfeervol ingerichte domes staan buiten maar binnen voelt het als thuiskomen. 

Al die culinaire verwennerij komt van de hand van niemand minder dan barbecuemaster Karel Knockaert. Ons allen bekend als één van de winnaars van Mijn Pop-up Restaurant in 2017 en intussen met zijn restaurant en cateringbedrijf Tjop’s een klinkende naam in de wereld van roken, grillen en barbecue. Voor Under The Stars verlegt hij de grenzen van outdoor cooking en verrast hij de gasten met een uniek 8-gangen menu bereid op zijn Tiger Fire. “Het concept waar Rawberry Group mee naar mij kwam sprak me onmiddelijk aan omdat het echt anders is. Het is voor mij de ideale gelegenheid om aan onze bezoekers te tonen hoe divers en fijn je gerechten kan maken in een outdoor setting. Ik kan niet wachten om de vlammen aan te steken!” verklaart Karel. 

Bezoekers kunnen kiezen uit twee type domes: de 10 Souls Connect Domes zijn er om met familie, vrienden of collega’s te dineren, tot 6 personen per dome. Voor wie zijn of haar partner wil verwennen zijn er ook 2 exclusieve duo-belevingen: de Lovers Connect Domes. Op zondag bieden we ook een uitzinnige brunch aan. “Under The Stars zet volledig in op een authentieke beleving. Alles moet goed zitten, en onze bezoekers moeten met een glimlach en een verhaal terug naar huis kunnen keren.” vertelt organisator Kristof Schippers van Rawberry Group. 

“We hebben de afgelopen maanden met z’n allen lang binnen gezeten. Nu is het tijd om stilaan terug te kunnen genieten van echte Belgische deugden. Under The Stars is geen “Corona concept” maar het idee geraakte wel in een stroomversnelling toen heel onze zomerse evenementen-kalender van tafel werd geveegd.” voegt collega Dieter Eerens nog toe. 

De eerste editie van Under The Stars vond plaats op 18 juli 2020 en verbleef uiteindelijk 5 weekends in de prachtige kasteeltuin van Kasteel Battenbroek te Mechelen. De reacties waren van de bezoekers zijn laaiend en de verkoop van de reservaties gingen als een sneltrein. “Na aankondiging van een nieuw weekend waren we op enkele minuten telkens uitverkocht. Dat moedigt aan om de lat even hoog te houden bij onze komst naar Sint-Truiden.” aldus Dieter Eerens. 

Het Kasteel van Duras is een prachtig statig kasteel waar het evenementenbureau erg creatief mee aan de slag kan. Het is een geliefde locatie bij menig Limburgers en zal het concept alle eer aandoen. De richtprijs van de Souls Connect formule is 109 per persoon. Reservaties zijn nu reeds mogelijk. Je zal er snel bij moeten zijn want met slechts 12 domes zijn plaatsen beperkt. 

“We denken dat we ook voor bedrijven een uitgelezen gelegenheid kunnen vormen om personeelsfeesten of andere gelegenheden een unieke invulling te geven. Maar daarvoor moeten eerst de huidige Corona-maatregelen weer wat afnemen.” sluit Kristof Schippers af. 

RAWBERRY GROUP BV – www.rawberry-group.com