STVV geeft critici lik op stuk

STVV won verrassend van Gent. Verrassend? Alhoewel…. vaste watchers zagen vooraf wel dat Muscat een degelijk team in elkaar had gebokst. Maar toch was er kritiek, vooral ook van bekende analisten. “Ik heb niks aan analisten”, aldus Steppe. “Ik laat liever de handen en de voeten spreken.”

Vooraleer Gent goed en wel wist dat de match was gestart, stond het team van Thorup al achter na goal van Suzuki op aangeven van Garcia. Wat volgde was een eerste helft waarin STVV baas was, waarin het misschien wel de 2-0 had moeten maken, maar waarin het op slag van rust ook nog het deksel op de neus kreeg via een knik van Plastun.

Ander spelbeeld tweede helft. Gent kwam nu sterker voor de dag. STVV kreeg nog moeilijk greep op het spel. Tot Kaminski in de fout ging, Lee eerst nog een bal van de lijn zag gekeerd, maar Colidio geen genade kende. 2-1. Gent was nu van slag, had wel nog wat pech bij een enkele poging, maar liep zeker nadien verder achter de feiten aan. STVV haalde de driepunter uiteindelijk zonder kleerscheuren over de meet.

De Ridder beschreef na afloop de goede prestatie maar ook de impact van Muscat op het team. “Zijn passie werkt aanstekelijk. Agressie, druk op de man in balbezit, veel lopen… dat heeft hij erin geslepen. Ook wat mijn positie betreft, maakte hij een belangrijke beslissing. Ik weet dat ik defensief beter ben dan offensief. Eén trainer die dat tot nog toe zag: Franky Dury. Tot nog toe. Want ook Muscat had het snel door. Vandaar dat ik nu op de nummer zes speel.” De Ridder tenslotte over de prestatie. “Iedereen was top en deed wat hij moest doen en zelfs meer. Chapeau voor onszelf”