Truineer Nieuws melden?

Stad Hasselt versoepelt mondkapjesplicht

Na Tongeren versoepelt nu ook Hasselt zijn lokale maatregelen door gunstige cijfers. “Op en binnen de Groene Boulevard, in de stationsbuurt en op de Blauwe Boulevard is het dragen van een mondmasker verplicht tussen 10u en 19u. Een mondmasker op zak hebben, is ook buiten deze uren verplicht”, klinkt het bij burgemeester Steven Vandeput. “We merken dat iedereen zich goed aan de regels houdt, maar het coronavirus is nog niet weg. Gebruik daarom je gezond verstand, geef elkaar genoeg ruimte en zorg goed voor jezelf en elkaar.”

Kevin
© Kevin Vanhees

Stad Sint-Truiden
Eerder berichtten we vandaag over het kortgeding van Alexander Gilen tegen de mondkapjesplicht in Sint-Truiden. Dat kortgeding werd ondertussen uitgesteld naar 1 september. In Sint-Truiden blijven de verstrengde maatregelen ingegaan op 25 juli gelden.

Regels geldend sinds 25 juli
Het verplicht dragen van een mondmasker wordt vanaf zaterdag 25 juli uitgebreid naar de zone op en binnen de stadsvesten, de Stationsstraat, het stadspark en domein ’t Speelhof (uitgezonderd de Finse piste) en voor bezoekers aan elke soort van ambulante handel. De politie zal hierop controles uitoefenen.

De Nationale Veiligheidsraad besliste vandaag dat het dragen van een mondmasker verplicht werd op drukke plaatsen zoals winkelstraten, alle winkels, markten, rommelmarkten, kermissen etc Lokale besturen kregen zelf het recht om de zones waarin een mondmasker verplicht moet gedragen worden, uit te breiden.
Ook wie de horeca bezoekt moet verplicht een mondmasker dragen behalve als ze aan tafel zitten.