Provinciaal voetbal krijgt groen licht

De kogel is door de kerk. Het provinciaal veldvoetbal mag opstarten in het weekend van 13 september. De overgebleven Truiense provincialers VV Zepperen-Brustem, Sporting Aalst en Velm VV mogen opgelucht ademhalen. Meer nog: vriendschappelijke matchen mogen al.

© FB Zepperen Brustem

Gezien de beslissing voor heel Vlaanderen, neemt Voetbal Vlaanderen volgende met betrekking tot de start van alle Voetbal Vlaanderen competities:

De jeugdcompetities (gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal) van Voetbal Vlaanderen worden zoals gepland aangevat in het weekend van 5 en 6 september 2020.

De provinciale competities worden aangevat in het weekend van 12 en 13 september 2020 met de geplande tweede speeldag. De ‘eerste’ speeldag zal worden gespeeld op woensdag 11 november 2020.

De competities 2de en 3de Hogere Afdelingen worden aangevraagd in het weekend van 19 en 20 september 2020 met de geplande ‘derde’ speeldag. De eerste en de tweede speeldag zullen zo snel mogelijk worden ingepland, om een ​​correct sportief verloop mogelijk te maken.

De  Beker van België start in het weekend van 29 en 30 augustus (ronde 1). Ronde 2 wordt gespeeld op 5 en 6 september 2020. Ronde 3 op 12 en 13 september en ronde 4 op 19 en 20 september 2020. Bekerwedstrijden krijgen voorrang op dubbel ingeplande competitiewedstrijden. De te uit te stellen competitiewedstrijden zo snel als mogelijk worden ingepland, eventueel midweek, rekening houdend met de ‘verlichting’ en rekening houdend met de verplichtingen inzake de periodekampioenschappen.

De competities voor reserven worden zoveel als mogelijk gekoppeld aan de competities van de levering eerste elftallen. Indien dit door onmogelijk is (voorbeeld inhaalwedstrijden midweek) zal hier naar een individuele oplossing gezocht worden of wordt de wedstrijd niet ingepland.

Aanvullend melden we ook dat de recreatieve voetbalcompetities ook van start gaan in het weekend van 5 en 6 september.

Voor futsal en minivoetbal blijft de specifieke kalender van tel, zowel voor het competitieve als het recreatieve luik. Dit om rekening te houden met de beschikbaarheid van de zalen.

  • Futsal: de provinciale competities kunnen starten vanaf maandag 31 augustus. De KBVB voorziet nog een aparte communicatie over de nationale competities en de Beker van België.
  • Minivoetbal:
    • De nationale minivoetbalcompetitie start op 11 september.
    • De provinciale minivoetbalcompetitie start vanaf 31 augustus.
    • De Beker van België minivoetbal start op 4 september.
    • De Beker van Vlaanderen minivoetbal start op 28 augustus.

De speeldata van het futsal en het minivoetbal zijn raadpleegbaar op onze website en in de BBF app.

Voor de organisatie van jeugdtornooien volgen we de logica van de voetbalwedstrijden. Zeer belangrijk blijft de beperking tot de sportbubbel van 50 personen.

foto van Voetbal Vlaanderen.

 

Bron: voetbal Vlaanderen