Plopsaqua opent in november (eerste foto’s binnenin)

Ondanks Corona vorderen de werken aan Plopsaqua Landen-Hannuit met rasse schreden. Zelfs de parking is al klaar. Intussen wordt vooral werk gemaakt van de afwerking binnenin. “We kunnen inderdaad beginnen uitkijken naar de opening over een paar maanden”, vertelt burgemeester Gino Debroux van de stad Landen op zijn facebookpagina

© GD

 

Over een paar maanden betekent dat de bouwheer de vooropgestelde planning nakomt. Want van bij het begin werd december 2020 vooropgesteld. Intussen gaan de werken vooral binnenin verder.

foto van Gino Debroux.

Het nieuwe zwemcomplex krijgt een zone die volledig rond Bumba’s kleurrijke circuswereld wordt ingericht. Ook Maya de Bij, die zowel bij Nederlandstaligen als bij Franstaligen enorm populair is, krijgt haar eigen zone waarbij de natuur in al haar schoonheid centraal staat. Bovendien wordt er gewerkt met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs.

foto van Gino Debroux.

Daarnaast biedt het gloednieuwe zwemcomplex plaats voor zowel ontspanning en recreatie als sport en educatie. Naast een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen. Eén daarvan wordt de 19 meter hoge Sky Drop. Verder komt er ook een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna..

foto van Gino Debroux.

We merkten dat de bezoekersaantallen van Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land. We voelden dus echt wel de vraag en het potentieel om elders in België nog een waterpretpark te bouwen!

Het waterpark van zo’n 4.800 m2 groot, vlakbij de E40 tussen Brussel en Luik, komt er door een samenwerking van Plopsa en de steden Hannuit en Landen. Hierdoor genieten de inwoners van beide gemeenten van een korting op de toegangsprijs.