Ook Nieuw-Zeelandse international op weg naar Stayen

Naast de Braziliaanse spits Douglas Tanque is ook de Nieuw-Zeelandse linksachter en international Liberato Cacace (19) van Wellington Phoenix op weg naar Stayen.

© youtube

Cacace werd geboren in Wellington uit Italiaanse immigranten. Zijn vader, Antonio, kwam in 1992 naar het land vanuit Massa Lubrense , een kleine gemeente in Napels , en exploiteert een Italiaans restaurant in Wellington. Hij studeerde aan St Patrick’s College.

Op 2 februari 2018 maakte Cacace zijn debuut voor de senioren en kwam hij als invaller in een 4-0 nederlaag tegen Sydney FC in de A-League . Na het einde van het A-League seizoen 2017-18 , en zeven keer voor de club gespeeld te hebben, tekende Cacace een tweejarig profcontract bij Wellington Phoenix. 

In het seizoen 2018-19 , na het vertrek van Scott Galloway en een blessure aan Tom Doyle , werd Cacace de eerste keuze linksback onder de nieuwe manager Mark Rudan , een maand na zijn 18e verjaardag.  Cacace scoorde zijn eerste A-League- doelpunt tegen Central Coast Mariners in een 8-2 overwinning op 9 maart 2019.  Na dat seizoen meer minuten gespeeld te hebben dan welke andere Wellington Phoenix-speler dan ook, won Cacace de Young Player of the Club van de club. Jaarprijs voor collega-starter Sarpreet Singh . 

Het volgende seizoen vestigde Cacace zich als een van de belangrijkste spelers van Wellington, met aanvoerder Steven Taylor die hem zonder twijfel “de beste linksback in de competitie” noemde.  Op 8 maart 2020 speelde Cacace zijn 50ste wedstrijd voor Wellington Phoenix tegen Central Coast Mariners, de jongste speler in de geschiedenis van de club die dat deed.

(Bron: wikipedia)