Non-match mede dankzij lakse ref Geldhof

Een non-match werd het op Stayen, een match die meer weg had van een robbertje vechten. Met dank aan scheids Geldhof die eerst de scheenstamperij van Oostende toeliet, vervolgens een frustratietrap van Teixeira met rood bestrafte en daarna begon met een kaartenfestival zonder einde richting de Kustjongens. Mits wat kordater ingrijpen van bij het begin had hij zichzelf en ons veel miserie kunnen besparen.

© Rohnny Vandersmissen

12 fouten tegen voor STVV, 26 voor Oostende. Het zegt veel, heel veel. Oostende was naar Stayen afgezakt om minstens één punt te pakken en had daar alle middelen voor veil. Gevolg was dat het spel om de haverklap stillag en dat beide voetballen en vooral de ploeg met de meest aanvallende intenties -STVV dus- niet in zijn spel kwam. Neen, het peil van deze match bleef bijzonder laag en verdiende geen winnaar. Al was Oostende er nog het dichtste bij toen Skulason een strafschop mocht nemen. Maar die ging er niet in 0-0 dus.

Wolke Janssens was na afloop niet ontevreden: “als je zolang met 10 tegen 11 staat en ook nog een penalty tegen krijgt, mag en moet je tevreden zijn met een punt. Al was het vooraf natuurlijk de intentie om drie te pakken. Maar je hebt de match ook gezien. Het was er eentje op duelkracht.”

Kevin Muscat: “we moeten meer discipline tonen en zeker niet zulke te makkelijke rode kaarten pakken. Telkens een groot deel van de match met tien moeten afwerken legt een hypotheek op het resultaat. Het is al moeilijk genoeg om met elf te winnen.”