Truineer Nieuws melden?

Nauwelijks versterkingen, maar wel een totaal andere ploeg

Vorig seizoen verloor STVV de eerste match in augustus van Club Brugge met 6-0. Van de basisploeg van toen bleven tegen Gent maar twee spelers over:  Garcia en Teixeira.

© Patrick Smets

Een jaar geleden verloren de kanaries de eerste match van augustus in Jan Breydel met 6-0. Eerder waren ze thuis tegen Moeskroen onderuit gegaan. Een jaar later winnen ze met 2-1 tegen AA Gent. Het verschil kan niet groter zijn. Niet alleen wat de uitslag betreft, ook wat de pionnetjes betreft, is ons opgevallen.

Genoeg gepalaverd over weinig of geen versterkingen bij STVV. We vergeten allemaal dat de Japanse bazen vorig seizoen zeer laat een ploeg spelers bijhaalden die weinig of geen voorbereiding meekregen en daardoor als vijfde wiel aan de wagen de competitie moesten ondergaan. Nu waren ze er van het begin bij, konden watchers tijdens de voorbereidingsmatchen al zien dat ze veel progressie maakten, en viel ook de gretigheid op waarmee al die Ito’s, Lee’s, Konaté’s en Lucassen de trainingen afwerkten. De verdienste trouwens van coach Kevin Muscat, die alle spelers met gelijke kansen aan de start liet komen.

Geen versterkingen, maar wel een totaal nieuwe ploeg. Halen we er even de namen bij die vorig seizoen die 6-0 pandoering kregen….De basiself toen: Schmidt, Garcia, Botaka, Asamoah, De Bruyn, Van Dessel, Janssens, Teixeira, De Smet, Acolatse, Balongo.  Amper twee spelers daarvan stonden tegen Gent nog in de basis: Garcia en Teixeira. Een week eerder was ook Steppe er nog bij. Bijzonder opmerkelijk. We kunnen dus niet zeggen dat bij STVV niks is veranderd. Alleen komen andere jongens nu boven water.