Mogen we terug naar het voetbal gaan? Morgen Veiligheidsraad

Men is coronamoe brengt de media vandaag na onderzoek van de Gentse universiteit. Brengt de Nationale Veiligheidsraad morgen perspectief? Mogen we terug naar een voetbalmatch gaan zien? In Hongarije zijn de stadions terug voor 100% toegankelijk.

Morgen Nationale Veiligheidsraad
Morgen buigt de Nationale Veiligheidsraad zich opnieuw over het coronabeleid. Wij hopen alvast met u dat de Europese tendens gevolgd wordt: opnieuw naar het voetbal en meer perspectief voor evenementen. In Nederland mag publiek nu al terug naar het voetbal onder voorwaarden, in Frankrijk mag maximaal 5.000 man in een stadion. In Duitsland worden de protocollen ook afgerond, net als in Engeland.

Stadions in Hongarije weer helemaal open
De competitie in Hongarije is afgelopen weekend opgestart zonder beperkende maatregelen. Stadions liepen vol met oa hier foto’s van Ujpest. De club van Roderick Duchatelet.

De Pro League communiceerde gisteren dat de protocollen klaar zijn en dat de clubs voorbereid zijn om op een veilige manier publiek te ontvangen.