Met de fiets van Sint-Truiden naar Oostende voor Fighters Against Cancer

Terwijl de massa verkoeling zocht aan zee en daarvoor afgelopen zaterdag drukke treinen en files wil trotseren, legde Bert Arnauts samen met zijn kompanen David Vanschoenwinkel, Michael Velkeneers, Dimitri Ceulemans, Dirk Timmermans en Ruben Putzeys de weg af met de fiets. In zee springen deden ze echter niet, ze zamelden wel geld in voor Fighters against Cancer. Om 22 uur en ruim 450 kilometer verder stonden de fietsers terug thuis. En dat op een van de warmste dagen van het jaar.

© Rune Vanbrabant
Hun verhaal
Het was al een ambitieus plan voor een wielertoerist om 450 kilometer op één dag te fietsen, maar toen bleek dat het op de vooropgestelde dag dan nog eens 37 graden zou worden, werd het plan helemaal zot.
Bert Arnauts en zijn kompanen lieten zich echter niet afschrikken. Om 4.15 uur sprongen ze op de fiets in Mielen-boven-Aalst voor een tochtje richting zee.
Zo’n 250 kilometer later komen ze via een omweg langs Knokke-Heist aan in Oostende voor een lekkere spaghetti bij Ristorante Marina. De ochtend verliep goed en van de warmte hadden de mannen verlopig weinig last. Aan de zee genieten ze nu van een zeebriesje en dat doet wel deugd. De vrees voor de terugrit zit er echter wel in maar de mannen zijn oed voorbereid.
We gebruiken ons verstand, we hebben 72 flessen van anderhalve liter water mee in koelboxen en we hebben uitgerekend hoeveel we moeten eten om de dag door te komen, vertelt de 40-jarige Bert. Bert was als lid van de Sint-Truidense Reddingsclub al meerdere malen Belgisch Kampioen Lifesaving en heeft nog steeds meerdere Belgische records op zijn naam staan en gaat geen uitdaging uit de weg.
De ambitie was eerst om vandaag de provinciegrens van Limburg af te rijden, goed voor zo’n 310 kilometer maar dat hebben we ondertussen reeds gedaan en daarom kozen we voor een tochtje richting de zee. Bert verzamelde enkele vrienden die hij leerde kennen uit het zwemmen en het fietsen want het is leuker om met 6 te fietsen dan alleen en je kan elkaar ook eens uit de wind zetten.
De dag, zaterdag 8 augustus, is niet toevallig gekozen, Normaal zou Bert deelnemen aan de 24 uur van Zolder, één van zijn nieuwe passies, maar door de corona maatregelen viel dit weg. Bert koos dan maar voor een alternatieve uitdaging gekoppeld aan een goed doel. In totaal kon Bert 3.500 Euro inzamelen voor Fighters against Cancer, de organisatie van zijn goede vriend Bert Vanmechelen.
Door de coronacrisis lijkt dit thema wat op de achtergrond te komen maar het is en blijft een verschrikkelijke ziekte en Bert wou dan ook graag zijn steentje bijdragen voor het onderzoek maar ook om ouders van kinderen met kanker bij te staan. Daarom ook de steun aan Fighters against Cancer die zeer specifieke projecten ondersteunen.