Truineer Nieuws melden?

Kevin Muscat en een volledig fit STVV met vertrouwen tegen Gent

Buitenstaanders kunnen dan wel veel kritiek geven op het Japanse beleid. Maar Kevin Muscat heeft alle vertrouwen in de huidige groep, zo bleek tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan het treffen tegen Gent. “Natuurlijk wil elke coach meer. Maar deze jongens hebben mij ervan overtuigd dat ze al tot iets moois in staat zijn.”

Niemand kan op dit moment het enthousiasme van de Australische coach Kevin Muscat stuk krijgen. Muscat is er van overtuigd dat zijn team er staat, dat zijn team iedereen pijn kunnen doen, en dat STVV kan verrassen. Openen tegen Gent lijkt nochtans geen cadeau. “Gent of wie dan ook… Het maakt niet uit. Ik focus enkel op mijn team en onze prestaties. Al de rest is verloren moeite.” Het vertrouwen van Muscat komt er niet zomaar aanwaaien. “Klopt. Ik weet welk vlees ik in de kuip heb”, zegt ie. “Ik heb tijdens de voorbereiding jongens gezien die stuk voor stuk stappen vooruit hebben gezet. De ene natuurlijk al meer dan de andere. We zijn er allemaal op uit om al het werk dat we in de voorbereiding staken, om te zetten in de praktijk. Trouwens. Ook als team hebben we aardig wat progressie gemaakt. Ik heb er heel veel vertrouwen in.” Een kern kon Muscat nog niet vrijgeven omdat er morgen nog wordt getraind. “Maar het is misschien belangrijk om mee te geven dat iedereen topfit is. “Met dank aan de ganse staf”, aldus nog Muscat. “Want dat we geen blesseerden hebben, is geen toeval.” Tot slot nog iets over de torenhoge temperaturen. “Ik hou van de zon”, lachte Muscat. “Alle gekheid op een stokje. Dat gegeven is voor iedereen gelijk. We zullen wel zien wie daar het beste mee overweg kan.”

Vermoedelijke opstelling: Steppe; Sankhon, Mmaee, Teixeira, Garcia; Durkin, Colombatto, De Ridder, Keito; Colidio, Nazon.

Invallers: Schmidt, Buata, Ito, Janssens, Lucas, Matsubara, Asamoah, Van Dessel, Suzuki