Truineer Nieuws melden?

Kermis in de stad: Augustuskermis als afsluiter van zomer in de hoofdstad van Haspengouw

De zomer afsluiten, dat doet Sint-Truiden naar goede gewoonte met de Augustuskermis. Van vrijdag 28 augustus tot en met maandag 7 september wordt een afgesloten zone op de Veemarkt ingepalmd door sfeervolle kramen, bonte draaimolens en sensationele attracties. Die openen hun deuren vandaag om 17u30.

“De kermis lokt elk jaar veel volk. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de kermis door te laten gaan in een afgesloten zone op de Veemarkt om de veiligheid en gezondheid van alle bezoekers en de standhouders te garanderen. Tot 31 augustus mogen er maximum 200 bezoekers tegelijk op het terrein aanwezig zijn, vanaf 1 september mogen dat er max. 400 zijn. Op vrijdag 28 augustus vanaf 17u30 verwelkomen de foorkramers jong en oud met open armen voor alweer een spetterende editie van de augustuskermis”, zegt schepen van Kermissen Jos Pierard.

“Als de dagen inkorten en de vakantie haar eind nadert, weten de Truienaren dat de kermis eraan komt. Een echte traditie, die we met z’n allen koesteren. Om de veiligheid en gezondheid van iedereen te garanderen, hebben we de nodige maatregelen getroffen in overeenstemming met de richtlijnen van de nationale overheid. Iedereen kan dus op een veilige manier een ontspannend bezoekje brengen aan onze jaarlijkse kermis”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

De Augustuskermis is elke dag geopend van 14u tot 23u. Parkeren kan op de Veemarkt, bereikbaar via de Speelhoflaan.