Truineer Nieuws melden?

Jeanne Dubois krijgt straatnaam in Brustem

Jeanne Dubois, de Truiense verzetsstrijdster die 104 jaar werd, is vereeuwigd in het straatbeeld van Brustem.

Schepen Ingrid Kempeneers maakte op de gemeenteraad van 31 augustus 2020 bekend dat het het bouwproject van A.Verelst Development, de Jeanne Dubois straat zal heten.

Fout in procedure

Peter Van Dam van oppositiepartij Groen, was blij dat de straat werd vernoemd naar een prominente vrouw in de Truiense geschiedenis. Hilde Vissers (sp.a) trad hem bij. In het verleden had het gemeentebestuur een werkgroep diversiteit die op zoek ging naar namen van sterke Truiense vrouwen zodat ook zij vereeuwigd konden worden in ons straatbeeld.

Volgens Peter Van Dam zijn er echter fouten gebeurd bij het benoemen van deze straat. Het bouwproject dat van start ging in 2018, kent al even afgewerkte woningen die ook bewoond zijn. De gemeentelijke administratie had aan de bewoners laten weten dat de straat Buitensteeg heette. Door de verwarring kregen de bewoners problemen met de postbedeling en met installaties van oa internet door Proximus en Telenet.

Schepen Ingrid Kempeneers benadrukt dat de benoeming van straten alleen op de gemeenteraad bekrachtigd kan worden. Ze zal nagaan waar de fout zich heeft voorgedaan.