Truineer Nieuws melden?

Gemeenteraad keurt aanvulling GAS reglement goed

De gemeenteraad heeft op de gemeenteraad van 31 augustus 2020 een aanvulling aan het GAS reglement toegevoegd. Het zal vanaf nu mogelijk zijn voor politie om boetes uit te schrijven voor politiebesluiten genomen door de burgemeester.

Mondmaskers vanaf 18 juli verplicht op markten, kermissen, etc Ook in de publiekelijke ruimtes van de stad blijft het dragen van een mondmasker verplicht.
© Stad Sint-Truiden

Via ministeriële besluit kregen lokale besturen de optie om extra maatregelen uit te schrijven in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Bijvoorbeeld het dragen van een mondmasker op drukke plaatsen, is zo’n maatregel.
Burgemeesters konden via politiebesluiten extra maatregelen nemen maar deze waren tot op heden nog niet direct beboetbaar.

Op advies van VVSG werd vandaag in de gemeenteraad daarom een besluit goedgekeurd waardoor politiebesluiten genomen door de burgemeester onmiddellijk beboet kunnen worden.

Gert Stas van de sp.a oppositie riep op om erover te waken dat deze mogelijkheid niet misbruikt wordt in de toekomst. Burgemeester Veerle Heeren volgde hem in zijn uitspraak maar herhaalde dat de gemeente Sint-Truiden de adviezen van VVSG volgt.