Geen bloemetjesweekend Kom Op Tegen Kanker

Het derde weekend van september is er tegen de traditie in geen azaleaverkoop ten voordele van Kom op Tegen Kanker in Sint-Truiden. Dat hebben de coördinatoren en de stadsdiensten beslist. En dat heeft alles met Corona te maken, natuurlijk.

“Het is met pijn in het hart dat Klara en ikzelf, na overleg met provinciaal coördinator Elke Braekmans en de stadsdiensten hebben beslist om dit jaar uitzonderlijk niet deel te nemen aan het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker en dit omwille van de bijzondere omstandigheden van de Covid 19-crisis”, aldus coördinator Peter Dufaux. “Ons klassiek verkoopmodel, met name standen aan warenhuizen, kerken, op markten en aan ziekenhuizen kan en mag dit jaar niet worden toegepast. Daarenboven willen wij onze vrijwilligers, die soms ook tot risicogroepen behoren, niet nodeloos in gevaar brengen.”
“Kom op tegen Kanker werkt dit jaar enkel via een Corona-proof afhaalpunt met alcoholgel, pijlen, looprichtingen, handschoenen, enz. Klara en ikzelf zien dat model niet werken in Sint-Truiden. Wij zien geen mensen naar een website gaan om een plantje te bestellen en daarna aan te geven dat ze een plantje op een bepaalde plaats komen afhalen.”
“Nog los van de nationale instructies hebben wij ook geen toelating om te verkopen aan warenhuizen zoals Colruyt en Lidl of aan het ziekenhuis. Een huis-aan-huis-verkoop wordt door de nationale overheid zelfs gewoon verboden. In die omstandigheden vonden wij het verstandiger om een jaar over te slaan zodat we na deze sanitaire crisis volgend jaar opnieuw op onze vertrouwde wijze kunnen verkopen.”