Dwaalt er een spook rond in Borlo of Mielen?

Na het monster van Loch Ness in Drumnadrochit en de UFO’s boven Zepperen heeft Gingelom na zijn graancirkels destijds een nieuw ‘mysterie’. Op sociale media vertelt een inwoner dat zich een raar gezelschap met een spook ophoudt, ergens tussen Mielen en Borlo. Het verhaal zorgt voor humor en ongeloof, maar dat neemt niet weg dat het een aantal mensen ook angstig maakt. Wij geven het mee voor wat het waard is. En ja, het klinkt ook een amusant.

“Is het ook al iemand anders opgevallen dat er in de buurt soms mensen in het veld staan, waarbij iemand met een wit doek bedekt over het hele lichaam? Deze hebben we voor de tweede keer al ‘s avonds in het donker gezien op de veldweg van Borlo naar Mielen (Nieuwstraat) bijna aan de T richting Mielen. Deze keer stonden ze tussen de bomen. Vorige keer dat we ze gezien hadden, stonden ze op het veld”? schrijft Chenaya Tesseur, die trouwens ook de politie alarmeerde. Zonder resultaat. “Al waren die ook aardig geschrokken”, zegt ze nog.

Reacties zijn legio. Sommige zijn angstig, anderen maken er grappen over zoals deze.

“Is ons Gingeloms spook eigenlijk ondertussen al gevat? Ik ben wel ’s benieuwd welke grappenmaker erachter zit eer aan die persoon om een heel dorp op stelte te zetten door een wit laken”, vraagt Rowley Vanseuningen zich vandaag op facebook af. “Ik roep iedereen op tot het dragen van een kruisbeeld,, zout voor de veudeur gieten’ maken van houten staak, zij met pistool, stof uw zilveren kogels af en vooral.. blijf binen na zonsondergang! Ik heb vanhelsing opgebeld hem is onderweg maar maakte nog een tussenstop in roemenie voor een of andere dracula of zoiets..Er wordt meteen gereageerd… “zit jij er misschien achter….?”