Burgemeester Heeren na annuleren kermis: “Eén van de moeilijkste beslissingen voor onze stad”

Burgemeester Veerle Heeren wenst te reageren op de ontgoocheling van de foorkramers. “Wij hebben de voorzitter ingelicht alvorens we zelf extern gecommuniceerd hebben. Ik begrijp dat het voor onze foorkramers een erge keuze is maar het is ook voor onze stad één van de moeilijkste beslissingen.”

© Veerle Heeren

Begrip
“Het is voor mij en mijn collega’s één van de moeilijkste beslissingen geweest in de geschiedenis van onze stad. Het is zelfs denk ik nog nooit gebeurd, tenzij tijdens WOI en WOII. Met de door de Nationale Veiligheidsraad doorgegeven 200 bezoekers wisten we echt niet hoe we het moesten doen… Het strafste was dat ons plan volledig klaar is, we hadden vergaderd en waren overeengekomen dat de Grote Markt en het Minderbroedersplein mogelijk waren. De foorkramers garandeerden dat alles veilig was op de toestellen, wij verzorgden het eenrichtingsplan, handgels, crowdcontrol, etc. Helaas kwam toen vorige maandag de nieuwe veiligheidsraad bij elkaar. Die gooide roet in het eten door te bepalen dat op kermissen maximaal 200 personen kunnen…. tja dit is echt onmogelijk met onze augustuskermis. Wij tonen veel begrip voor de ontgoochelen en hopen dat er compensatiemaatregelen voorzien worden vanuit de hogere overheden.”