Bart Appeltans (Blind Gekocht) bij Gunter Reniers in De Roxy

Vorige week raakte bekend dat Kobe Ilsen het nieuwe seizoen van ‘Blind Gekocht’ op Vier zal presenteren.  Dina Tersago trekt exclusief naar VTM in het nieuwe televisieiseizoen.  Wie wel nog van de partij is in het populaire Vier-programma is Bart Appeltans, de interieurarchitect met de gouden vingers en ideeën uit Herk De Stad.  Maar zover zijn we nog niet.  Eerst is Bart nog 5 dagen lang de hoofdgast van Gunter Reniers in ‘Alle vijf op een rij!’

Reniers : ‘Alle vijf op een rij !’ is een talksoap.  Dagelijks ontvang ik een interessante Haspengouwer en praat ik met hem of haar over zijn of haar werk en leven aan de hand van de vijf zintuigen.  We nemen de show op in mijn eigen Theater De Roxy, gelegen in St-Truiden, het hart van Haspengouw.

Omwille van CORONA moest ons theater noodgedwongen de deuren sluiten op 13 maart.  Sven De Ridder had net zijn laatste voorstelling bij ons gespeeld als gast.  Alle andere voorstellingen tot in juni moesten we annuleren.  Ik zit niet graag stil en bedacht enkele ideeën.  Waaronder het streamen van ons theaterarchief via YOUTUBE.  Ik richtte daarvoor een eigen Youtubekanaal op en ik had onmiddellijk heel wat abonnees (lacht).  Omdat ik van nature nogal nieuwsgierig ben, leek een talkshow een logische volgende stap.  De mensen van Haspengouw.tv hadden net hetzelfde idee.  We vonden elkaar via het internet en ‘Alle vijf op een rij !’ was geboren.  Ik contacteerde enkele interessante Haspengouwers zoals Simon Mignolet, Christel Vanschoonwinkel, Wim Swerts, Luc Appermont e.a.  Iedereen had veel tijd (lacht) was bereid om – volgens de coronaregels uiteraard – gratis mee te werken.  De online talksoap is een onverwachts groot succes.  Regelmatig halen we meer dan 50.000 kijkers !  Met dank ook aan onze plaatselijke mediapartners Truiensnieuws.be en Truineer.be.”

Bart Appeltans vertelt vanaf 17 augustus vijf dagen lang in ‘Alle vijf op een rij !’ over hoe hij terecht kwam in ‘Blind Gekocht’, over zijn eigen huis, over Herk De Stad én over zijn inspirerende nieuwe boek !

Alle vijf op een rij ! op weekdagen vanaf 17u een nieuwe aflevering op Youtube (Gunter Reniers), Facebook of Haspengouw.tv