Animal Rescue Service lost reeën in problemen weer in het bos

Het is bronsttijd. En tradiotioneel geraken dan een aantal reeën in de problemen. Animal Rescue Service moest afgelopen twee dagen evenveel keer in de buurt uitrukken. Eén ree was snel gered, een ander werd met de hulp van het Natuurhulpcentrum uit een tuin geëvacueerd en weer los gelaten in het bos. Zie filmpje verderop.

“De bronst van de ree is op volle toeren.. En dat merken we!”, luidt het bij Animal Rescue Service in Sint-Truiden. “De jonge bokken worden dan verstoten en gaan op zoek naar hun eigen stekje.. Maar helaas komen ze regelmatig in de problemen. Van aanrijdingen tot het vastzitten in een tuin. Dit merkten we de afgelopen 2 dagen. Eergisteren reden we naar Dormaal voor een dergelijk geval. Daar was de klus snel geklaard aangezien hij het niet zag zitten om in het net te lopen, besloot hij maar over de draad te springen richting vrijheid..

“Gisteren kregen we een telefoontje uit Budingen waar een ree ook in een tuin zat. Helaas zijn we vandaag onderbemand en moest onze vrijwilliger Steven de hulp van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek inroepen. De hulptroepen waren snel ter plaatsten omdat ze in Tongeren al bezig waren. Met wat extra handen was de klus snel geklaard en kon de ree weer snel de natuur in!”