Truineer Nieuws melden?

Alexander Gilen: “Aanpassing is een stap in de goede richting, maar nog disproportioneel”

“Deze aanpassing is een stap in de goede richting maar nog steeds disproportioneel met het te bereiken doel”, klinkt het bij Alexander Gilen, de man die een kortgeding aanspande tegen de Stad Sint-Truiden omwille van de mondkapjesplicht. “Premier Wilmès zei duidelijk na de nationale veiligheidsraad dat het aan de lokale besturen te bewijzen en te beoordelen is wat een drukke winkelstraat is. Door deze aanpassing geeft de burgemeester toe dat de maatregelen onredelijk waren en dat versterkt de juistheid van mijn kortgeding. Het is ook spijtig dat elke Truienaar totaal onnodig de afgelopen 17 dagen die mondmaskers moest dragen in de warmste periode ooit in Sint-Truiden.”

© Alexander Gilen

Stad past mondkapjesplicht aan vanwege daling drukte op het einde van de vakantieperiode
De Stad Sint-Truiden reageerde vandaag waarom de mondkapjesplicht aangepast werd: “We zitten op het einde van de vakantieperiode waardoor het aantal bezoekers in de stad daalt en de vakantiedrukte op de publieke domeinen sterk afneemt. Er is een stabilisatie van het aantal coronabesmettingen op dit moment in Sint-Truiden en daarom achten we de mondmaskerplicht op het Speelhof, het Stadspark en op de vesten niet langer noodzakelijk. Binnen onze Truiense vesten ligt de grootste concentratie van handelszaken en horeca gelegenheden wat een grotere drukte met zich meebrengt en de sociale distance niet altijd gegarandeerd kan worden waardoor de mondmaskerplicht verplicht blijft, en eveneens op de toegangsweg (Stationsstraat) naar de winkelstraat. We stellen het algemeen belang en de gezondheid van onze inwoners en bezoekers voorop.”