Goede coronacijfers voor Sint-Truiden

In Sint-Truiden zijn er de afgelopen 7 dagen 4 nieuwe besmettingen. De laatste 3 dagen telkens 0 besmettingen. De cijfers van de Kosovaarse gastarbeiders zitten hier niet bij. En zullen er ook niet bijkomen aangezien ze hier niet wonen.

© Natascha Clerinx
Najaar wordt dubbel

Het najaar zal een moeilijke periode worden omdat hier traditioneel ook veel verkoudheden en andere griepvirussen de ronde doen. Daarom roept viroloog Steven de Gucht op om meer te testen in die periode.

Extra steunmaatregelen door de Vlaamse Overheid

Het Belang van Limburg meldt dat de Vlaamse regering extra steunmaatregelen gaat toekennen aan handelszaken die tijdens de maanden augustus en september van dit jaar een zware terugval in hun omzet kennen. Het zou gaan om een steunmaatregel van 7,5% van de totale omzet die de onderneming haalde rond augustus-september 2019. Ondernemingen die door corona tijdens deze periode hebben moeten sluiten kunnen wel een voorschot van 2000 euro aanvragen gezien de premie pas na 30 september kan worden aangevraagd. Het is niet duidelijk of de premie ook voor horecazaken geldt daar Het Belang Van Limburg en de regering spreekt over handelszaken.