Truineer Nieuws melden?

Vandaag opendeur Droneport: Mirage in volle glorie

Remeber. Vandaag kan je nog steeds tussen 11 en 18 uur naar de opendeur van Droneport waar je de gerestaureerde Mirage door de Mirage 5 BD 09 RESTORATION GROUP in volle glorie kan bewonderen. Het is immers vijftig jaar geleden dat de Mirage toekwam bij de Belgische Luchtmacht. Een expo vertelt je alles over dit fantastische toestel en laat je zelfs genieten alsof je meevliegt.

© Jacques Boyen

Celle De Petter: “Sinds haar aankomst in Brustem op 02/01/2018 heeft het TEAM BD 09 uitstekend werk verricht bij de verzorging van dit toestel behorende tot de Mirage-vloot die in 1970 de Belgische luchtmacht kwam versterken. Niets is aan het toeval overgelaten en zowel het interieur van de cockpit als de buitenkant van deze 50-jarige zijn meerdere keren schoongemaakt en voorzichtig opgefrist. De littekens van haar operationeel verleden zijn bewaard en verzorgd zonder te proberen ze te bedekken of te verbergen. Ten slotte heeft de BD 09 meer dan 3.930 vlieguren op haar actief.”

“De jonge dame kreeg haar twee 1700 l brandstoftanks terug onder de vleugels als operationele versiering en als bonus gaf het team haar twee MSL-draagraketten als verjaardagscadeau. Genoeg voorbereidingen! Het is nu het ultieme moment om dit alles te vieren ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag.”

“Allereerst heeft zij recht op een behandeling met osmosewater, met de vakkennis van Jurgen Marzee, daarna is het de beurt aan het bedrijf Grafityp uit Houthalen om de finishing touch aan te brengen: de make-up. De gouden versieringen als hoofdkleur weerspiegelen goed het 50-jarig jubileum. 22 jaar lang vloog de BD 09 met plezier in de 4 Mirage-squadrons die de eer hadden voor haar te kunnen zorgen. Elk van deze 4 squadrons krijgt daarom een ​​ereplaats toegewezen in de versiering bovenaan de staart en langs haar ‘taille de guêpe’.”

“Onze jarige herleeft wanneer ze bezoekers ontvangt in haar cockpit in Droneport. Ze laat ze genieten van haar vroegere leven als tijdens een Sensation Flight, een virtuele escapade die een perfecte beeld geeft om met haar op te stijgen, op super lage hoogte te vliegen en haar terug te brengen voor een kiss-landing. Tijdens de komende opendeur dagen die we organiseren in de hangar van Droneport, kan iedereen onze onstuimige vijftig jarige komen bewonderen en fotograferen. You are all welcome.”

Info: miragebd09@gmail.com

Facebook: Mirage 5 BD 09 RESTORATION GROUP