Truineer Nieuws melden?

11 buitenlandse bouwvakkers bij onderaannemer van Gilen Woonprojecten testen positief bij aankomst

11 Kosovaren die maandag in België zijn toegekomen hebben positief getest op COVID-19. Zij verblijven sindsdien in quarantaine.

Het gaat om bouwvakkers die vanaf deze week aan de slag zouden gaan op verschillende werven van Gilen Woonprojecten

Sinds maandag is de bouw heropgestart.

Omdat de Gilen ook beroep doet op onderaannemers met buitenlandse arbeidskrachten, hebben zij beslist om alle arbeiders bij aankomst in België te testen op COVID-19. In de vooravond raakten de eerste resultaten bekend. Daaruit blijkt dat 11 Kosovaarse arbeiders positief zijn. Geen enkele van de COVID-19 besmette personen vertoont symptomen.

De 11 bouwvakkers zitten momenteel in quarantaine. Gilen meldt dat zij bouwvakkers die in quarantaine zitten zullen voorzien van zorg en voeding.
“Ook de buitenlandse arbeiders die nog onderweg zijn, zullen getest worden. De gezondheid van al onze personeelsleden, zowel eigen personeelsleden als die van de onderaannemers, staat voorop,” vertelt Rudi Gilen zaakvoerder van Gilen Woonprojecten.

De veiligheidscel van de stad Sint-Truiden monitort de situatie van dichtbij en bracht het Agentschap Zorg en Gezondheid en de gouverneur van de provincie Limburg op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
“Alle procedures zijn gevolgd. Het doel van deze testen is om besmettingen snel op te sporen en de nodige acties te nemen”, besluit burgemeester Veerle Heeren.