Wat kost een banaan in Sint-Truiden?

Wie vandaag in Sint-Truiden was kon zich verwachten aan een parkeerboete! Maar niet zomaar een boete. Het ging om een ludieke actie van Bernard Derwae. (NC)

Met zijn actie wil Derwae het parkeerbeleid in Sint-Truiden aankaarten. Hij meent dat duur parkeren en boetes kopers weghoudt. Wat natuurlijk nefast is voor de handel, zeker tijdens deze corona-periode.

Verschillende Truienaren kregen vandaag een ludieke boete.

Parkeerbeleid is altijd een heikel punt in elke (shop)gemeente. In het verleden deed het Stadsbestuur van Sint-Truiden al verschillende acties waarbij bezoekers goedkoper of enkele uren gratis konden parkeren in een van de ondergrondse parkeergarages. Dit vooral in kader van evenementen, koopjesdagen of andere activiteiten.
De stad heeft nu ook autonoom gemeentebedrijf TRUPARK opgericht. Met dit AGB wil het gemeentebestuur tegengewicht geven aan de private parkeerspelers in onze gemeente. Dit door nieuwe plannen rond parkeerbeleid en mobiliteit uit te werken.