Truineer Nieuws melden?

Tweede Golf is een feit maar in Sint-Truiden nog geen nieuwe broeihaard

Volgens Het Belang van Limburg beginnen de gevolgen van de tweede golf zich ook al af te tekenen in de Limburgse ziekenhuizen.

In Heusden-Zolder waar een nieuwe broeihaard zich voordeed werden 5 patiënten opgenomen. Hier werden 22 besmettingen vastgesteld. Ook in Hasselt liggen 5 patiënten in het ziekenhuis. In Hasselt werd onlangs een kleine broeihaard ontdekt. Hier gaat het om 15 besmettingen in totaal.

De cijfers lijken klein maar corona kan zich, zoals we weten, snel verspreiden. Momenteel worden er al gemiddeld 180 besmettingen per dag vastgesteld. Het gaat voornamelijk om jonge mensen. De besmettingen vinden komen vooral voor door sociaal contact bij het uitgaan.

Sint-Truiden ontspringt voorlopig de dans. In het St-Trudo ziekenhuis zijn momenteel geen coronapatiënten opgenomen. Volgens Sciensano zouden er twee besmette personen zijn in onze gemeente.

Ondertussen bereiden de leden van de veiligheidsraad zich voor om nieuwe, strengere maatregelen op te leggen en vooral om een lokale invulling te geven voor deze maatregelen. HLN meldt dat er een draaiboek op tafel ligt voor burgemeesters waarin een lokale lockdown of sluiting van de horeca mogelijk is.
Burgemeester Veerle Heeren meldt nog niet geconsulteerd te zijn over dit draaiboek of deze maatregelen. Maar meldt wel dat de ervaringen van de afgelopen 5 maanden waarschijnlijk zijn meegenomen in de beslissing.