Truineer Nieuws melden?

Stad Sint-Truiden stelt kampkoffer ter beschikking van jeugdbewegingen

Jeugdbewegingen mogen deze zomer toch op kamp vertrekken. Ze moeten wel de nodige maatregelen treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om de jeugdorganisaties hierbij te ondersteunen, stelt het stadsbestuur van Sint-Truiden hen een kampkoffer ter beschikking met de nodige materialen om de hygiëne en veiligheid op het kamp te garanderen. De KSA Hallebast uit Ieper mocht de eerste kampkoffer op 1 juli van het stadsbestuur in ontvangst nemen in het Bautershof.

© Stad Sint-Truiden

Voor veel jeugdbewegingen was het bang afwachten of ze door de coronacrisis deze zomer nog op kamp mochten vertrekken. Tot hun grote vreugde werd eind mei bekend gemaakt dat jeugdkampen vanaf 1 juli 2020 mogen doorgaan, hetzij onder strikte voorwaarden.

Hygiëne en veiligheid op kamp

“Om de Truiense jeugdbewegingen en jeugdbewegingen die in Sint-Truiden op kamp komen te ondersteunen bij het garanderen van de veiligheid en hygiëne op kamp, stellen we kampkoffers met beschermingsmiddelen ter beschikking”, zegt burgemeester Veerle Heeren.

Burgemeester Veerle Heeren en Johan Mas overhandigen eerste kampkoffer aan jeugdbeweging.

Alle Truiense jeugdbewegingen kunnen voor ze op kamp vertrekken een kampkoffer afhalen bij de dienst Jeugd. De kampkoffer bevat onder andere mondmaskers, alcoholgel, ontsmettingsspray, EHBO-materiaal en waterbidons. Ook verenigingen uit andere regio’s die hun jeugdkamp organiseren in Sint-Truiden, op domein Bautershof of in zaal de Wilduraan, kunnen rekenen op een basispakket.

“We verwelkomden vandaag KSA Hallebast uit Ieper, die als eerste vereniging deze zomer zijn kamp organiseert in onze mooie stad. Met dit pakket willen we hen in staat stellen om de basishygiëne en veiligheid voor hun leden te kunnen garanderen,” zegt schepen van Jeugd Johan Mas.

“De stad Sint-Truiden telt 11 jeugdbewegingen. Zij kregen eind mei het heuglijke nieuws dat hun zomerkamp toch kan doorgaan. Het vergt van alle leidingen een enorme inspanning om aan alle opgelegde voorwaarden te voldoen en de kinderen en jongeren in veilige omstandigheden een fantastisch kamp te bieden. Daarom vinden we het als stad belangrijk dat we hen hierin maximaal ondersteunen,” besluit burgemeester Veerle Heeren toe.

Wil jij de kampbox bestellen voor je jeugdbeweging? Neem dan contact op met de dienst Jeugd:

Mail: info.jeugd@sint-truiden.be
Tel: 011 70 18 80