Meer mensen naar de voedselbank door coronacrisis. Ook in St-Truiden

Op Vlaams niveau gingen in totaal vorige maand 195.000 mensen naar de voedselbank. Dat is een stijging van 15% tov dezelfde periode vorig jaar. Zo meldt VRT NWS.
Ook Sint-Vincentius een van voedselbanken van Sint-Truiden zegt meer klanten te hebben. (NC)

© Pexels stockbeeld

Niet alleen is een stijgend armoedecijfer verantwoordelijk voor deze stijging, corona is ook een grote factor. Volgens de Belgische Federatie van Voedselbanken bestaat de stijging vooral uit mensen die door de coronacrisis werkzoekende zijn geworden.

Verwacht wordt dat in het najaar nog een stijging zal komen in het aantal klanten van de voedselbank. De zomerperiode is immers een slechte sollicitatieperiode. Vele bedrijven werven jobstudenten aan. Daar komt nog bij dat bedrijven uit verschillende sectoren nog aan het herstellen zijn van de coronacrisis.

Ook in Sint-Truiden is er een stijgend aantal mensen dat steun zoekt bij de voedselbank. Volgens voorzitter St-Vincentius Philip Pirard zag hun voedselbank het aantal klanten stijgen met 20% tov voor de coronaperiode.

Om alle extra hulpzoekenden te kunnen blijven ondersteunen rekenen voedselbanken vooral op giften. Daarom doneert Team Truineer 50 cent per mondkapje dat zij verkopen.
Wie zelf een gift wilt doen aan St-Vincentius of Team Hope neemt best contact met hen op.