Sint-Truiden kiest de komende maanden voor een aangepast evenementenbeleid

Sint-Truiden kiest de komende maanden voor een kleinschaliger evenementenbeleid. Op 30 juni verscheen een nieuw ministerieel besluit in het kader van de versoepelingen van de maatregelen tegen de verspreiding van het Coroanavirus. Het ministerieel besluit bepaalt onder meer het kader voor het lokaal evenementenbeleid.

Bloesem
© Truineer

Naar aanleiding van het ministerieel besluit heeft de stad Sint-Truiden beslist om de komende maanden te kiezen voor een aangepast evenementenbeleid. Organisatoren en verenigingen kunnen nog steeds activiteiten of evenementen organiseren, maar dienen zich daarbij te houden aan de nodige maatregelen en moeten hierbij steeds een aanvraag indienen bij de stad Sint-Truiden.

Het verenigingsleven kan – mits naleven van de diverse aanbevelingen en protocollen – terug van start gaan: maximum 50 personen kunnen onder toezicht van een begeleider, trainer, meerderjarige jeugdleider samenkomen. Vanaf 1 juli mogen max 200 mensen binnen en 400 mensen buiten samenkomen, vanaf 1 augustus 400 mensen binnen en 800 mensen buiten. Maar ook hiervoor zijn strikte voorwaarden en protocollen bepaald.

“Algemene regel is dat iedereen die iets wenst te organiseren met meer dan 200 personen of, ongeacht het aantal personen, iets op het openbaar domein wil organiseren, voorafgaandelijk een toestemming moet aanvragen bij het stadsbestuur. We hebben hiervoor een nieuwe aanvraagprocedure uitgewerkt die te raadplegen is via onze website”, zegt schepen van Evenementen Jos Pierard.