Sint-Trudo Ziekenhuis zet in op VR op afdeling pediatrie

Kinderen die voor een onderzoek naar de afdeling pediatrie moeten van het Sint-Trudo Ziekenhuis kunnen zich vanaf nu uitleven met de VR-bril.

© Sint Trudo Ziekenhuis

De CR-bril wordt gebruikt om pijn en angst te bestrijden bij jonge patiënten vanaf 6 jaar. De bril sluit hen helemaal af van de wereld en zo worden ze afgeleid.

“Door middel van beelden en geluiden verlegt het de focus van angst en pijn naar de focus op een rustige ademhaling en een positieve omgeving. Het patiëntje is aldus afgeleid van alles wat er rondom hem aan het gebeuren is in het ziekenhuis. Door deze virtual reality bril maken we onaangename procedures voor de kinderen aangenaam en zelfs onvergetelijk. Ongelofelijk hoe we kunnen blijven innoveren in het belang van onze patiëntjes,” aldus Dr. Beullens, Medisch diensthoofd pediatrie Sint-Trudo Ziekenhuis.

Geen prikangst meer!

De bril is voornamelijk bedoeld voor jonge patiënten die angst ondervinden wanneer ze een spuitje moeten krijgen. Wanneer de bril wordt opgezet en de patiënt wordt afgeleid met geluiden en beelden is er geen plaats meer voor angst of pijn.

“Vandaag kon de bril al gebruikt worden bij enkele patiëntjes en dit leverde alvast bemoedigende feedback op. Onze patiëntjes vragen al wanneer ze nog eens een prikje mogen krijgen zodat ze de bril kunnen gebruiken”, volgens Dr. Verhoeven, pediater Sint-Trudo Ziekenhuis.

*Sint-Trudo Ziekenhuis kon deze VR-bril, met licentie aankopen mede dankzij de steun van de Soroptimisten, Truieneer.be en de STVV-supportersgroep Brigada Hesbania.