Truineer Nieuws melden?

Schrapping van alle evenementen in de gemeente Gingelom

Het aantal besmettingen blijft aanzienlijk stijgen. Denkend aan de slogan “Draag zorg voor jezelf en zo ook voor anderen”, heeft de gemeente beslist om geen evenementen te laten doorgaan t.e.m. 31 augustus 2020. De veiligheid en gezondheid van ons allen primeert!

© gingelom

Voorlopig hoort Gingelom nog bij de 12 coronavrije gemeenten in Limburg. Maar we willen niet terug belanden in de situatie van de eerste golf, waarbij Gingelom één van de zwaarst getroffen gemeenten was. zegt burgemeester Patrick Lismont.

Daarom werd dan ook beslist om niet te wachten op de eventuele verstrengingen van de Nationale Veiligheidsraad en om alle culturele, culinaire en sportieve evenementen in de gemeente te schrappen t.e.m. 31 augustus. Dit geldt eveneens voor alle sportmanifestaties zoals het BK tijdrijden (voor alle categorieën m.u.v. profs) en de voetbaltornooien voor senioren en jeugd. Voor wat betreft reguliere voetbalwedstrijden en trainingen worden de richtlijnen van de hogere overheid gevolgd.

Enkel als iedereen zich consequent en met gezond verstand aan alle maatregelen houdt, kunnen we erin slagen om het tij weer te doen keren!