Truineer Nieuws melden?

Samen met Leuven ook Truienaren en ex-kanaries naar eerste klasse

De kogel is door de kerk. Na weken, zeg maar maanden, van onzekerheid weten OHL, Beerschot en Waasland-Beveren waar ze aan toe zijn. Ze starten allemaal gewoon in eerste klasse. Een eerste klasse die zal gaan tussen 18 ploegen met mini-play-offs. De terugkeer van OHL naar eerste klasse betekent ook de terugkeer van een aantal Truienaars en ex-kanaries naar het hoogste niveau.

© OHL Facebiook

De terugkeer van OH Leuven naar het hoogste niveau wordt niet alleen in Leuven en omstreken hard toegejuicht. Ook in Sint-Truiden zien ze de club graag op het hoogste niveau. Reden: een derby erbij is altijd plezant, en bovendien zijn er in de wandelgangen en op het veld aan Den Dreef een resem Truienaren en oud-spelers van STVV thuis.

Te beginnen met CEO Peter Willems, een Truienaar in hart en nieren, in een vorig leven actief bij UEFA maar intussen gekozen voor een carrièreswitch dichter bij de spelers en de supporters. Hij mag nu zijn droom waren maken: een club leiden op het hoogste niveau. En er is ook nog Peter Onkelinx, in het verleden actief op Stayen en aan de Bosuil, maar intussen operations manager bij Leuven.

Wie ook terugkeert -en daar is mening Truienaar blij om- is Sascha Kotysch. Zijn afscheid van STVV was er één met een wrang smaakje, maar na een periode in het vagevuur van 1B kan hij ook meteen aan de slag waar hij thuishoort. En dat is eerste klasse. En er loopt nog een ex-speler van STVV rond bij Leuven: Pierre-Yves Ngawa.

Maar wat dan van de staf gezegd. Dat zijn vier ex-kanaries op een rij: Marc Brys, Issame Charai, Bart Van Lancker en Bram Verbist. Een viertal ook dat verdomd goed werk leverde bij STVV maar dat Stayen onder de gekende omstandigheden via de achterdeur moest verlaten. Ze zijn dus terug. Terug in eerste klasse. Ten huize van Marc Brys zal het trouwens dubbel feest zijn. Want de man uit Ranst ziet zowel OH Leuven als “zijn’ Beerschot’ promoveren. Het is hem van harte gegund.