Truineer Nieuws melden?

Prins Gert I en jeugdprinses Amelie I houden titel waarschijnlijk nog een jaar

Dat zegt hij vandaag in Het Belang van Limburg. De krant ging bij verschillende prominente figuren in de carnavalswereld van Limburg praten om te kijken hoe zij carnaval dit jaar zien. De tendens van een jaar overslaan komt op verschillende plaatsen terug.

Op de 11de van de 11de wordt traditioneel de nieuwe prins/prinses carnaval en de jeugdprins/prinses voorgesteld.
© Belgium Media/Orde van de Commeduur

Opper Jo Sneyers van de Orde van de Commeduur zegt al verschillende gesprekken te hebben gehad met burgemeester Veerle Heeren. Deze wil geen grote evenementen binnen laten doorgaan. Voor een aangepaste stoet was ze wel te vinden. De opper zegt wel dat het nog te voorbarig is om hierover te spreken.
Festiviteiten zoals de Prinsenpronknacht kunnen sowieso niet doorgaan. Maar andere activiteiten zoals ‘De Elfde van de Elfde’ waarop traditioneel de nieuwe Prins/Prinses Carnaval wordt voorgesteld zou misschien wel nog in een aangepaste vorm kunnen.

Het staat wel vast dat dit jaar geen nieuwe prins of jeugdprins/prinses wordt verkozen. Deze eretitels brengen steeds heel wat met zich mee en vragen vaak ook een hele investering van de carnavalsvereniging en de mensen die voor de titel gaan. Het zou dus oneerlijk zijn om mensen op kosten te jagen voor een onvolledig carnavalsseizoen.