Truineer Nieuws melden?

Positieve COVID-19 test van Rein Van Helden geen reden tot paniek

Gisteren meldden we dat STVV youngster Rein Van Helden positief testte op COVID-19. Toch is er volgens clubdokter Peter Bollars geen reden tot paniek. Hij legt uit.

© Patrick Smets

Rein Van Helden testte afgelopen donderdag positief op Covid-19. “Een asymptomatische patiënt en er is geen reden tot paniek”, zegt clubdokter Peter Bollars. “Dankzij de testen kunnen we altijd snel schakelen en dat is positief. Rein vertoont geen enkel symptoom. Ofwel kreeg hij het virus al eerder ofwel liep hij het op tussen de testen op maandag en donderdag. Mogelijk heeft de neuswisser dit keer op een andere manier zijn werk gedaan. In ieder geval wordt Rein thuis in quarantaine gehouden tot we de resultaten kennen van de nieuwe tests volgende week”.