Truineer Nieuws melden?

Ophef in Truiense Facebookgroep Madlipz Sint-Truiden over omstreden prent

In de groep Madlipz Sint-Truiden is ophef door een spotprent over de sp.a. Op de prent wordt namelijk een grap gemaakt over socialisten en boten en is een foto te zien van de hulpdiensten die op het Albertkanaal het lichaam van Steve Stevaert zoeken. (NC)

© Omslagfoto Madlipz Sint-Truiden

De groep Madlipz Sint-Truiden werd ooit opgericht toen de app Madlipz heel populair was. Het is een app waarmee je op videofragmenten een voice-over kunt opnemen. Benny Su, bekend van het nummer Penspony, werd erg bekend op de app. Zijn filmpjes werden gepost in de facebookgroep. Ook andere leden van de groep kunnen grappige beelden of filmpjes delen.

Spotten met zelfmoord

De post die vandaag in opspraak kwam toont sp.a voorzitter Conner Rousseau en voormalig voorzitter Bruno Tobback. Conner Rousseau kwam dit weekend in opspraak omdat hij vorige week op een vakantie in Frankrijk al feestend op een jacht werd gespot. Ook op het huwelijk van zijn broer in Frankrijk werd er gefeest.

Bruno Tobback werd afgebeeld vanwege zijn bekende foto op zijn boot.

Het deel van de foto dat echter in opspraak kwam was het deel waar hulpverleners worden afgebeeld die het Albertkanaal afspeuren. Een verwijzing naar de zelfdoding van bekend sp.a kopstuk Steve Stevaert.
De negatieve reacties op het beeld stromen binnen. Verschillende mensen op sociale media vinden het niet oké om te spotten met zelfdoding. Maxime Pirard (PVDA Sint-Truiden) reageert verbolgen op de post.

 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de groep Madlipz in opspraak komt. In het verleden werden er al racistische en ook seksistische beelden in de groep geplaatst.