Truineer Nieuws melden?

Ook Monumentenrun schuift een jaartje op

De monumentenrun van 12 september zal niet doorgaan maar wordt vervangen door een versie in december en de MMR Zomerruns. (NC)

© Stad Sint-Truiden
De Monumentenrun, ooit opgestart door toenmalig schepen van Sport Carl Nijssens, zal dit jaar niet doorgaan.
Thans was het facebookevent wel aangemaakt voor 12 september. Verschillende mensen hadden zich al op geïnteresseerd of aanwezig gezet. De stedelijke sportdienst heeft samen met de verantwoordelijke schepen van Sport Jurgen Reniers lang nagedacht over de activiteit en of deze al dan niet kon doorgaan. Uit voorzorg voor een heropflakkering van het coronavirus wordt deze nu afgelast.
Afgeschaft maar mogelijk alternatieve run in december
“Met pijn in het hart hebben we beslist om onze succesvolle, jaarlijkse Monumentenrun uit te stellen. We willen in het teken van de volksgezondheid geen enkel risico nemen. Met bijna 4000 lopers, heel wat toeschouwers langs het parcours en verschillende artiesten die zorgen voor animaties kunnen we de nodige social distancing moeilijk garanderen. Bovendien vergt de organisatie van de Monumentenrun een maandenlange voorbereiding, terwijl we op dit moment nog geen definitieve richtlijnen kennen voor massaevenementen in september.”

Mogelijk volgt er een een alternatieve versie in december.

Loop de MMR Zomerruns tijdens zomermaanden

Om het gemis van de succesvolle Monumentenrun op te vangen stelt het stadsbestuur de MMR Zomerruns voor.
“Als alternatief organiseren we tijdens de zomermaanden wel de MMR Zomerruns. In juli, augustus en september tekenen we een parcours uit in het stadscentrum en in vier van onze deelgemeenten waar je alleen of met vrienden kan gaan lopen. De parcoursen zijn telkens duidelijk bewegwijzerd.” Burgemeester Veerle Heeren.

De zomerruns zullen plaats vinden in Gelinden, Zepperen, Brustem en Sint-Truiden centrum.

Wie de runs binnen een bepaalde periode doet en deze registreert via Strava met de hashtag #MMRZomerRuns en de locatie van de run, bijvoorbeeld #Brustem kan kans maken op een waardebon van 25 euro van de Decathlon. Na elke run worden vier bonnen verloot onder alle geregistreerde deelnemers. Ook de man en vrouw die het parcours het snelste afleggen krijgen telkens een bon.

De MMR Zomerruns:

13 t.e.m. 19 juli: Brustem – Start en aankomst op het dorpsplein (Brustem-Dorp) zijn aangegeven met pancartes. Het parcours van 5,5km is aangegeven met oranje vloerstickers.

27 juli t.e.m. 2 augustus: Zepperen

17 augustus t.e.m. 23 augustus: Velm

31 augustus t.e.m. 6 september : Gelinden

7 september t.e.m. 13 september: Stadscentrum

Heb je nog geen Strava-account? De app kan je gratis registreren op je smartphone. Om je activiteiten up te loaden heb je geen betalend abonnement nodig.
Meer informatie op de website van MMR Zomerrun: MMR Zomerruns