Truineer Nieuws melden?

ONZE ANALYSE – Geen stijging in Sint-Truiden, nationaal nog nooit lager geweest

We bekeken de cijfers voor Sint-Truiden en vergeleken deze voor de vorige 14 dagen. De laatste 14 dagen werden er 4 besmettingen genoteerd. Dat is evenveel als 14 dagen hiervoor. De laatste 3 dagen noteerde Sint-Truiden 0 besmettingen. Wij bekeken ook even de laatste nationale cijfers die vandaag werden gepubliceerd. Op 13/7 zijn er geen cijfers gerapporteerd (normaal nu online, 0 besmettingen vandaag?), op 12/7 werden er in België 7 besmettingen gerapporteerd en op 11/7 zijn er 41 gevallen genoteerd.

Besluit cijfers
Helaas vermoeden wij dat de data niet compleet gerapporteerd worden. Onze analyse is desondanks dat de cijfers heel sterk dalend zijn met op 12 juli slechts 7 besmettingen, op 11/7 waren er dat nog 41. Er stierven gemiddeld de laatste 7 gerapporteerde dagen 1,4 personen aan COVID-19.

Ons besluit is dat er niet compleet gerapporteerd wordt bij Sciensano want er worden regelmatig wijzigingen gedaan met toevoegingen van andere dagen, daarnaast stellen we vast op basis van de huidige aanwezige data dat het aantal besmettingen nog nooit lager is geweest…

Getuige onderstaand dashboard