Truineer Nieuws melden?

Okra Sint-Truiden na Corona weer voorzichtig opgestart

Op 5 maart vond de laatste activiteit van OKRA Sint-Truiden plaats. Precies vier maanden later start de werking van de Sint-Truidense seniorenorganisatie weer voorzichtig en schuchter op.

© OKRA

Vier maanden hebben de senioren van OKRA Sint-Truiden in hun kot moeten zitten. Vanaf 5 maart werden alle activiteiten uitgesteld of afgelast wegens de coronadreiging. En ook al was Sint-Truiden erg getroffen, er viel geen enkel overlijden te noteren bij OKRA. Onze senioren moeten dus wel erg sterk zijn.

Voorzichtigheidshalve gaat het bestuur nog niet over tot de orde van de dag, en start de activiteiten voorzichtig weer op. Vorige maandag trokken de fietsers weer op pad, ondanks de dreigende hemel en de regen die volgens de weermannen er zeker zou komen. Nu donderdag halen de petanquers de ballen weer uit de kast.

Het werd een pittige eerste fietstocht richting Brabant met een rustpauze in Zoutleeuw. Een leuke tocht, ware het niet dat Romain Coppers een ongelukkige val deed en rechtstreeks naar de dokter moest fietsen. Zonder erg, zo bleek achteraf. Maar ook dat is OKRA: senioren kansen geven, met vallen en opstaan.