Mondmaskers vanaf zaterdag verplicht in binnenstad Sint-Truiden

De nationale veiligheidsraad heeft op donderdag 23 juli beslist om het dragen van een mondmasker voor bezoekers van horecazaken te verplichten vanaf zaterdag 25 juli. Ook in drukke winkelstraten worden ze verplicht.

De stad Sint-Truiden heeft beslist om vanaf zaterdag 25 juli het dragen van een mondmasker of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt te verplichten voor iedereen boven de 12 jaar in de zone op en binnen de stadsvesten, de Stationsstraat, het stadspark en domein ’t Speelhof (uitgezonderd de Finse piste) en voor bezoekers aan elke soort van ambulante handel.

De stad Sint-Truiden besliste op 1 juli al om het dragen van een mondmasker te verplichten in de publieke delen van de stadsgebouwen en het OCMW van Sint-Truiden. Op 15 juli werd dit ook verplicht op de Haspengouw Markt, de Sunday Market, kermissen en braderieën.

Stad verplicht het dragen van een mondmasker in de binnenstad

Het verplicht dragen van een mondmasker wordt vanaf zaterdag 25 juli uitgebreid naar de zone op en binnen de stadsvesten, de Stationsstraat, het stadspark en domein ’t Speelhof (uitgezonderd de Finse piste) en voor bezoekers aan elke soort van ambulante handel. De politie zal hierop controles uitoefenen.
De Nationale Veiligheidsraad besliste vandaag dat het dragen van een mondmasker verplicht werd op drukke plaatsen zoals winkelstraten, alle winkels, markten, rommelmarkten, kermissen etc Lokale besturen kregen zelf het recht om de zones waarin een mondmasker verplicht moet gedragen worden, uit te breiden.
Ook wie de horeca bezoekt moet verplicht een mondmasker dragen behalve als ze aan tafel zitten.

Veiligheid en gezondheid van inwoners heeft voorrang

Stad Sint-Truiden werd tijdens de vorige lockdown zwaar getroffen door het coronavirus. Nu de tweede golf onderweg is, blijft onze gemeente gelukkig nog gespaard. Maar dat houdt het stadsbestuur niet tegen om extra stappen te ondernemen. Aldus burgemeester Veerle Heeren:

“Het garanderen van de gezondheid en de veiligheid van onze inwoners en de bezoekers van onze stad blijft prioriteit. Daarom breiden we de verplichting voor het dragen van een mondmasker verder uit. Het dragen van een mondmasker is een aanvullende bescherming en stelt ons niet vrij van het toepassen van de 6 gouden regels rond het sociaal gedrag: blijf dus de hygiënemaatregelen respecteren; geef voorkeur aan activiteiten in de buitenlucht; wees alert voor mensen in risicogroepen; respecteer de afstandsregels; beperk je dichte contacten tot 15 personen per week; samenkomen kan enkel in groepen van maximum 15 personen.”

“We vragen aan iedereen om zijn of haar verantwoordelijkheid op te nemen. Alleen op deze manier kunnen we de verspreiding van het coronavirus onder controle houden. Wij rekenen op het gezond verstand van elke Truienaar en bezoeker”, verduidelijkt burgemeester Veerle Heeren.

Truineer werkt samen met Roskam voor mondkapjes in thema van Rundskop

Truineer kreeg toestemming van regisseur Michael Roskam om mondkapkes te ontwerpen in thema van rundskop. Deze kan je nog altijd bestellen via de webshop van Truineer.