Milan Paulus krijgt tevreden terug op eerste (prof)koers

Milan Paulus kijkt als eerstejaarsbelofte tevreden terug op zijn eerste koers post corona, en dan nog eentje met de profs, de grote prijs Vermarc, gewonnen door de Fransman Sénéchal. De youngster liet zich zien, maar werd door pech achteruit geslagen. Dat kon zijn optimisme achteraf echter niet bedaren. Proficiat Milan.

© Milan Paulus

Milan Paulus

“Vandaag eindelijk terug eerste koers na maanden zonder competitie. Profkoers in rotselaar. Na 10 Km rij ik met 5 man met onder andere Victor Campenaerts en Pieter Serry naar een kopgroep van 10. Ik voelde me goed en kon goed meedraaien. Onze voorsprong liep op tot kleine 2 min. Na 60 Km werkt opeens mijn DI2  $ en moet ik lossen op de steile klim. Ik kom nog wel terug maar dan valt mijn ketting af op de kasseien en moet ik stoppen om hem er terug op te leggen. Dan gewacht op het peloton en van fiets gewisseld. Dan de rest van de koers mij in het peloton gehouden en nog wel eens mee gesprongen met een aanval maar zonder resultaat. In de spurt van het peloton word ik nog top 10. Dus  top 30 van de 160 deelnemers.”