Matchday: Geel-STVV om 19 uur achter gesloten deuren

Een match zonder supporters en zonder nieuwkomers….. zo kondigt zich de eerste oefenmatch van STVV aan. In Geel, intussen gedegradeerd naar de eerste provinciale. Heel veel om naar uit te kijken is er dus niet. Of het zou naar Buya moeten zijn, de Zweedse Gouden Schoen die tot nader order weer zijn zinnen heeft gezet op onze club.

© STVV

Een mager beestje…. een beetje vergelijkbaar met de aanloop naar vorig seizoen. Zo zou je de mercato van de club tot nader order kunnen omschrijven. Welgeteld één nieuwkomer is de rangen komen vervoegen, met name de Japanse flank Nakamura. Maar laat die nog niet speelgerechtigd zijn. Ook dat verhaal is een jaarlijks weerkerend fenomeen. En dus zal hij vanavond ook niet spelen.

Uitkijken kunnen we naar de gekende namen. Al zitten daar natuurlijk geen verrassingen tussen. Of we zouden het over Buya Turay moeten hebben. De spits uit Sierra Leone is back. Intussen heeft hij op zijn palmares wel de titel van kampioen met Djugardens bijgeschreven, maar ook de titel van topscorer in de Zweedse competitie, en last but not least pakte hij ook nog ’s de Gouden Schoen. Een goudhaantje dus. Al heeft hij na een eerste mislukte doortocht bij STVV hier nog alles te bewijzen.